lørdag 30. juni 2012

Fra Ferskfisk til Fiskeburger

Jørgen med 1 av sine 2 fisker
På tirsdag følte jeg at det var min tur til å bidra til å holde tradisjonen med at vi skal ha fersk fisk minst en gang i uka ved like. Så i det flotte været tok jeg fiskestanga med meg og gikk ned til kaia for å se om fisken var bitevillig. Etter ei lita stund kom kokkekollega Jørgen ned for å prøve "bettet" han også. Vi fikk 2 flotte torsker hver,noe som betyr at middagen neste dag var sikret. Hadde flere napp,og den største fisken glapp nok flere ganger.. :-)

En fornøyd Frank i forgrunnen,mens Geir plundrer litt med Juksa i bakgrunn
Etter middag sjøsatte vi båten for første gang i år,for å prøve fiskelykka litt lengre utpå.
En fornøyd Karin


Deler av fangsten
Jeg og Frank sløyer Torsk på harde livet.



40 stk Torsk ferdig sløyd
Prøver å lage litt Boknafisk
Fiska med Jukse og stang,og i løpet av ca 1 1/2 time hadde vi 40 fine torsker i båten. Noe som betyr mye etterarbeid som ikke er like morsomt som å fiske den,men det må gjøres. Fikk fryst ned en del,hengte noe opp slik at det skal bli Boknafisk,og noe bare satte jeg på kjøl slik at jeg kunne lage torskeburgere til middag. Noe som forøvrig ble veldig godt mottatt.


Kokkens Torskeburgere.



søndag 24. juni 2012

St.Hans feiring

En gammel garasje har plutselig blitt St.Hans bål.
St.Hans,bålbrenning og grilling er igrunnen ting som hører sammen. Så også her oppe. For et par uker siden rev vi en garasje,og den fikk da æren av å bli vårt St.Hans bål iår. Et stort,flott og ikke minst varmt sådan.

Bjørnøya varetaxi.
Grillsjefen
Gutta venter på mat
En fornøyd gjeng samla i Hammerfesthuset
På menyen sto det marinert oksefilet,hamburgere og pølser. Og tilbehør som lun potetsalat med sennepsvinaigrette,vanlig potetsalat,salat og kryddersmør. Og til dessert en St.Hans sjokoladekake.
Bespisningen foregikk i Hammerfesthuset,som er Svalbards elste hus. Fra 1822. 


St.Hans sjokoladekaka


Leonie og Patrick
Vi var så heldige å få besøk av Leonie og Patrick som nettopp har startet en fantastisk reise. De skal seile i 2 år,fra Pol til Pol. Les mere om deres tur og følg deres reise her: www.twointheblue.com 
Asbjørn blir angrepet av terna


Etter noen timer er dette alt som er igjen av garasjen



tirsdag 19. juni 2012

Sikkerhet i høysetet

 Når man er på en ishavsstasjon er det viktig å tenke sikkerhet. Her har vi i utgangspunktet bare oss selv som redningspersoner,det være seg ulykker,brann eller isbjørnangrep. Derfor er det viktig at man trener både
  på skyting og har brannøvelser.
Blinken på 25 m avstand.



                                     
Dypt konsentrert

Øving med brannslange.

Brann i oljefat

Øving med pulveraparat.

onsdag 13. juni 2012

Med brekkjern skal garasjen rives.

Når ting skal gjøres her oppe foregår det med hjelp av dugnad.
Met.fullmektig Reidar og Chifen Geir bryner seg på taket.
 Og i dag startet prosjekt riving av gammel garasje. Og for min del betyr det å bytte ut Rivjernet med et brekkjern. Veldig kjekkt å få prøve seg på litt andre ting en matlaging.
Prøver meg som rivningsassisstent.

Kokken Jørgen går amok med brekkjernet.

Chiefen Geir,kokken Jørgen Og Met,fullmektig Frank Otto i full jobb.

onsdag 6. juni 2012

Så var jeg endelig her.


Så er endelig eventyret igang. Etter ei flott pinsehelg sammen med gode venner i Tromsø,var det onsdag 30/5 tid for å møte den gjengen jeg skal tilbringe de neste 6 mnd sammen med. Etter litt kursing hele onsdagen og torsdags formiddag ble vi kjørt til KV Senja,som var vår transport opp til ishavet.
Turen opp til ishavet var behagelig,merka knapt nok at vi var på sjøen.

Vi annkom den forgjette Ø natt til Lørdag. Her ble vi godt mottatt av den gamle besetningen.  Fikk i land gods og gull,før båten fortsatte til Hopen med de som skulle avløse der oppe.

Lugaren min
Lørdag morgen var det bare å komme seg opp i rimelig tid,for med bare 2 dager overlapping må man pumpe de gamle for mest mulig informasjon. På mandag kom atter en gang KV Senja,da for å hente den gjengen som har "eid" stasjonen de siste 6 mnd. Hadde i land en gjeng av kystvaktgutta som ville "melde seg inn i" Bjørnøya Nakenbadeforening,noe de klarte med glans. :) Får å bli medlem der kreves det at du bader naken i sjøen,hele kroppen,inkl hodet skal være under,og det skal bevitnes av en person av motsatt kjønn.

Velkomsten fra min forgjenger
Mandag etter lunsj,reiste de gamle og nå er det vi som styrer her. Tror dette blir et supert halvår.



Dagens Bilderebus: Hvor er jeg?? :)
Fortsettelse følger. :-)