søndag 5. april 2020

Det går mot vår


Londonhusa i soloppgang

Dette har blitt en surrealistisk etterjulsvinter og vår. Korona viruset herjer verden. Her oppe i Ny-Ålesund har vi heldigvis vært forskåna fra å få det,ihvertfall enda. Alle forhåndsregler blir tatt. Ingen får lov til å komme hit uten å ha snakka med sykepleieren vår,som forsikrer seg om at de er friske,så langt det lar seg gjøre. Normalt sett så er det på denne tiden at det begynner å ta seg opp med folk igjen. Forskere skulle ha ankommet fra fjern og nær for å starte på jobben sin her oppe. Beklageligvis så har det aller meste i nær fremtid blitt kansellert. Folk her oppe kansellerer feriene sine,for ingen vil reise ned for utsette seg for å få dette viruset. Men vi hører ingen som klager.
BlåtimenMellageret i blåtimen
Så et lite tilbakeblikk på ting som har skjedd siden sist.
For 4 uker siden var det solfest her i byen. Det var den dagen sola skulle ha vist seg i byen,hvis værforholdene hadde tillatt det,noe de dessverre ikke gjorde. Men det ble en fin dag allikevel. Starta med skiløp til Nilsebu,der det ble servert pølser til 3 kaffen. Tema for årets solfest var Tropical Station. Komiteen hadde pynta festlokalene, og middagen besto av en karibisk vri av Tapas.
Noen bilder fra den dagen finnes dessverre ikke i mitt arkiv,dels for at jeg var på jobb på dagtid og dels for at det er fotoforbud på fester her i byen. Noe som egentlig er helt greit. Men det kan meldes om mange flotte og kreative utkledninger.

Dagen derpå solfest


Årets første glimt av solEn fantastisk kveld for fotografering

Ellers har det vært mye kaldt og flott vær her,noe også bildene mine vitner om. Samtidig har det vært skikkelig gufne dager,der det har blåst masse. Ikke så mange bilder av det.
Det som har kommet av snø,har dessverre stort sett blåst på havet igjen. Men det har heldigvis kommet nok til at det er mulig å ta seg frem rundt Brøggerhalvøya på snøscooter,selv om det enkelte steder er like mye stein og tundra som snø. Så det har da blitt et par snøscooterturer.

Litt guffent

Litt mere guffent

Someone from out of space???

What does the fox say?

Innkommende fly

Klar for tur

Tanking før scootertur

Minner fra min aller første hyttetur her oppe.

Lunsj

Tacofredag etter en etterlengtet båt

Godsaker

Taco Taco

Sol fra Dærten

No word needed

Palmehelgstemning

Is så langt øyet kan se

For en dag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar