torsdag 12. juli 2012

Dagens outfit!




Dagens outfit

Vårt fremkomstmiddel

Selv med dagens overskrift har jeg på ingen måte tenkt å gjøre om denne bloggen til en fashionblogg. :-)  Tror det ville blitt en fryktelig kjedelig blogg å følge,da moten her oppe ikke helt samsvarende med den der nede på fastlandet på det nåværende tidspunkt. Det er vel mer en illustrasjon på hva dagen i dag har bestått av.


Stasjonen sett fra havet
Når man våkner om morgenen,til bortimot vindstille,nesten flatt hav og muligheter for at sola kan bryte gjennom skylaget må jo dagen brukes utendørs. Så i dag bestemte Geir,Edel og jeg oss for å ta turen rundt øya med båt.

Taggen


Teltvika
Starta her fra Herwighamna,og satte kusen vestover forbi Emmaholmene og Taggen før kursen ble dreid  mot sør. Fulgte strandlinja sørover,med en liten sving innom Teltvika,for å se hvor hytta vi har der ligger,før vi fortsatte videre.


Kunne etter det se Antarcticfjellet og Sylen.



Antarcticfjellet og Sylen
Sylen
Kvalkjeften
Etter det runda vi sydspissen,og der åpenbarte det seg et vanvittig fugleliv. Bjørnøya regnes for å ha en av de største sjøfuglkoloniene på den nordlige halvkule,og mesteparten av den befinner seg på sørenden av øya.
Ringvi
Koloni med Lomvi,Polarlomvi og Ringvi


Svart hav fikk en ny betydning
Fuglekoloni

Etter å ha passert Perleporten,var vi innom Kvalrossbukta for å se på restene av det gamle hvalrosskokeriet. Derfra gikk turen til Russehamna,hvor vi gjorde strandhogg,og spiste lunsj ved siden av hytta der.


På vei inn i Perleporten
Perleporten
Finn en feil

I Kvalrossbukta
Russehamna
 Så fortsatte turen nordover forbi Misseryfjellet,Kapp Levin og hytta der,det gamle gruvesamfunnet Tunheim,før vi runda Nordkapp og tilslutt endte vi opp der vi starta.
Kapp Levin
Tunheim fra sjøsiden
Lundefugl


2 kommentarer:

  1. Flotte bilder, som gir gode minner fra tidligere år.Kokk og kjøkkensjef i 4 1/2 år på ljb i 80 og 90 åra.
    Følger med..
    pg

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det. Det er en flott opplevelse å få lov til å være her. Hyggelig at du følger med. :)

      Karin

      Slett